Excite

Fruit eten? Dat kan beter!

Dagelijks groente en fruit eten is belangrijk, maar het is niet zo dat ieder type fruit even goed is. Zo is het fijn dat je dagelijks aardbeien, wortels en spinazie eet, maar beter is het om te kiezen voor frambozen, blauwe bessen en papaja.

De belangrijkste tip die je ter harte moet nemen als het gaat om het eten van de beste soorten groenten en fruit, is dat je je smaak best wat mag verbreden. Het is niet erg om altijd dezelfde soorten te eten, maar het is beter om af en toe ook iets meer exotisch te eten.

Het is echter niet zo dat exotisch eten per definitie betekent dat je het helemaal goed doet. Het gaat juist om de variatie in het eten van groenten en fruit. Wat we het liefst eten is minder belangrijk; we zullen onze smaakpapillen echt wat meer moeten trainen om ook bijvoorbeeld papaja en zoete aardappel lekker te gaan vinden.

Onderzoekers kwamen tot deze conclusie toen ze onderzochten welke voedingsstoffen het beste waren voor het hart, de ogen, de botten, de hersenen en het immuunsysteem. Zo kwamen ze uiteindelijk uit bij phytonutriënten, en die komen vooral voor in bijvoorbeeld papaja, zoete aardappelen, frambozen, blauwe bessen en boerenkool.

De resultaten van het onderzoek zijn niet nieuw, wel bevestigen ze dat het inderdaad waar is dat er nog heel wat te verbeteren is, als het gaat om de groente- en fruitconsumptie van de meeste mensen.

Afbeelding: Flickr account Brave Sir Robin

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021