Excite

Galajurk: kleding en mode tijdens een feestje

Je hebt een feestje van je werk of opleiding en wilt daarvoor graag een galajurk. Voor gewone kleding of mode weet je wel wat je graag wilt, maar voor galajurken lijken andere regels te gelden. Let op: 'lijken'. Een galajurk heeft namelijk veel meer met mode te maken dan je misschien zou denken. Tenminste, als je een onuitwisbare indruk achter wilt laten bij de andere feestgangers.

Natuurlijk kun je kiezen voor een 'ouderwetse', wat meer statige galajurk. Die kun je ongetwijfeld ook op andere gala's dragen om zo een beetje je kosten eruit te halen. Maar past het niet veel beter bij je om je galajurk op je gewone kleding en de huidige mode af te stemmen? Wijk bijvoorbeeld eens van de gebaande paden af als het gaat om kleur en kies voor mooie, sprekende kleuren. Paars, oranje, roze, blauw: net wat jij mooi vindt. Kies daarnaast je stof met zorg uit. Zware stoffen die veelal voor galajurken gebruikt worden, ogen heel massief. Soms is het leuker en vlotter om een wat lichtere stof te kiezen.

Tot slot is het natuurlijk ook belangrijk dat je je galajurk en je gewone kleding én de mode niet laat bepalen door wat je op straat ziet, maar door wat je zelf mooi vindt. Jij moet er uiteindelijk mee lopen en het is niet prettig om een jurk te dragen die eigenlijk niet bij je past. Ben je een klassieker type en staat zo'n mooie, statige jurk jou wel het beste? Ga daar dan gewoon voor!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021