Excite

Geboortemaand hangt samen met levensduur

Duitse onderzoekers hebben ontdekt dat er een vreemd verband bestaat tussen de maand waarin je geboren bent en hoe lang je zal leven. De wetenschappers onderzochten de gegevens van zes miljoen Duitsers die waren overleden aan hart- en vaatziekten en letten daarbij goed op de geboortemaand. Met opvallende resultaten.

Zag je het levenslicht in november? Dan heb je geluk, want over het algemeen leven mensen die in de maand van Sint Maarten werden geboren het langst. Als je in mei ter wereld kwam heb je statistisch gezien juist een kort leven.

Bij zowel mannen als vrouwen werd dat verschil opgemerkt. Vrouwen die in november geboren werden leefden gemiddeld 7,3 maanden langer dan hun seksegenoten die hun verjaardag in mei vierden. Bij mannen is het verschil zelfs nog groter: maar liefst 11,7 maanden; bijna een jaar dus!

Een toevalstreffer lijkt het niet te zijn. Want naast mensen die aan hart- en vaatziekten overleden, hebben de onderzoekers ook andere doodsoorzaken onderzocht. Uitkomst: precies hetzelfde. Mensen geboren in mei leefden korter en in november langer. Hoe het komt dat de geboortemaand samenhangt met levensduur weten de onderzoekers niet. Een vreemd gegeven is het in ieder geval wel.

Afbeelding: Flickr, gebruiker i_yudai

 

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020