Excite

Gebruik haardroger mogelijk oorzaak astma bij kinderen

Astma is een vervelende aandoening die erg veel hinder kan oplopen. Toch is er in de meeste gevallen goed mee te leven, als je maar goed oplet. Natuurlijk is voorkomen beter dan genezen. Uit recent onderzoek is gebleken dat vrouwen die tijdens de zwangerschap gebruik maken van haardrogers vergroten daarmee de kans dat hun kind met astma geboren wordt. Ook het gebruik van magnetrons, stofzuigers en ventilators wordt afgeraden.

Volgens onderzoekers uit Californië werkt de magnetische energie die bij het gebruik van deze apparaten vrijkomt astma in de hand. Ze deden onderzoek bij zo’n 800 vrouwen waarbij ze keken naar hoeveel van deze magnetische energie ze werden blootgesteld. Daarna werden hun kinderen nog 13 jaar lang in de gaten gehouden.

Hieruit bleek dat kinderen van moeders die veel met deze apparaten hadden gewerkt, tot drie keer meer kans hadden op astma. De wetenschappers denken dat dat ook de reden is dat er steeds meer baby’s worden geboren die op latere leeftijd astma ontwikkelen.

Enkele andere wetenschappers zijn het niet eens met de resultaten omdat er volgens hen ook andere redenen zijn voor de stijging. Toch is hoofdonderzoeker De-Kun Li er zeker van: ‘Zwangere vrouwen moeten uit de buurt van elektromagnetische velden blijven,’ waarschuwt hij.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020