Excite

Gedroogd fruit net zo gezond als vers fruit

Gedroogde vruchten zijn net zo gezond als vers fruit, zo blijkt uit recent onderzoek. Ook gedroogde vruchten kunnen helpen in de strijd tegen kanker en hartproblemen. Ze bevatten veel vezels, vitamines en mineralen. Het onderzoek waar dit uit blijkt, is uitgevoerd in het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. De gedroogde vruchten zouden precies evenveel voedingsstoffen bevatten als vers fruit en moet daarom gezien worden als gelijkwaardig.

Als die erkenning erdoor komt, dan wordt voor veel meer mensen duidelijk dat gedroogde vruchten ook goed deel uit kunnen maken van een gezond dieet. Ook opent dat de deur voor meer onderzoeken naar of en hoe gedroogde vruchten de gezondheid nog extra kunnen beschermen. Eerder onderzoek naar gedroogd fruit doet namelijk vermoeden dat het effectief kan werken tegen bepaalde soorten kanker.

Hoe dit precies werkt, is echter nog helemaal niet duidelijk. Er moet een bepaald mechanisme zijn dat ervoor zorgt dat de aanmaak van kankercellen gestopt wordt, de bestaande kankercellen doodt en besmetting onderdrukt. Wat dat precies is, is niet duidelijk en daarom kunnen gedroogde vruchten nog niet optimaal effectief worden ingepast.

Als gedroogde vruchten op de lijst komen van gezonde producten, dan moeten vruchtensappen er eigenlijk vanaf. Die bevatten namelijk veel te veel suiker en zijn te zoet. Dat is niet zo goed als altijd gedacht werd.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021