Excite

Geef moeders rust op moederdag

Het Nederlandse Mamaloe-Coaching, gespecialiseerd in het begeleiden van werkende moeders, wilde graag weten wat moeders het liefste willen met moederdag. Uit het onderzoek dat gehouden hield, bleek dat de meeste moeders een dagje of twee volledige rust willen. Bloemen en chocolade zien ze veel minder graag.

Uit het onderzoek is gebleken dat 46 procent van de moeders graag in de watten gelegd wil worden. 17 procent wil daarnaast een dag of twee ontlast zijn van alle taken die ze normaal gesproken moeten doen. Opvallend is dat slechts 13 procent de voorkeur heeft aan het krijgen van geschenken, zoals bijvoorbeeld bloemen en chocolade. De meeste vrouwen willen er het liefste helemaal tussenuit. Dit gaat om 51 procent van de vrouwen. Het is erg opvallend dat vooral gescheiden vrouwen hier erg veel behoefte aan hebben. De belangrijkste manieren om te ontspannen is de sauna, de natuur en sporten. De knutselwerkjes van kinderen die op school worden gemaakt worden erg gewaardeerd door de moeders. Daarnaast hoopt zo’n 60 procent van de moeders dat hun partner ook iets doet voor moederdag. 16 procent van de vrouwen zei dat ze nooit iets krijgen van hun partner.

Volgens begeleidster Mirjam Derksen nemen vrouwen veel te weinig tijd voor zichzelf. Ze zegt: ‘Dagelijks merk ik daar de gevolgen van. Ze vergeten zichzelf en lopen daardoor vast.’

Afbeelding: FlickrCC

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021