Excite

Geef verkouden kinderen geen medicijnen

Alle Britse kranten geven een grote waarschuwing aan de ouders: geef je verkouden kinderen geen middeltjes tegen de verkoudheid. De middelen helpen niet en kunnen daarnaast erg gevaarlijk zijn.

Uit onderzoek is gebleken dat middelen die voor volwassenen zijn bedoeld beter niet gebruikt kunnen worden bij kinderen. Eerder werd altijd gedacht dat dit geen probleem zou opleveren als de kinderen de medicatie in een lagere dosis gebruiken. Nu blijkt echter dat kinderen heel anders reageren op de medicijnen. Ze kunnen zelfs ernstige bijwerkingen krijgen, zoals slapeloosheid, allergische reacties en hallucinaties. Er zijn zelfs vijf sterfgevallen geregistreerd van kinderen onder de 2 jaar die een overdosis van deze middelen hebben gekregen.

Omdat het zo gevaarlijk is, zullen er in Engeland voortaan op de verpakkingen van medicijnen waarschuwingen komen te staan. Ook krijgen apothekers het advies de middelen niet langer meer te verkopen aan kinderen. Of er in Nederland en België ook soortgelijke waarschuwingen komen op de verpakkingen is nog onduidelijk. Toch is het verstandig om ook hier op te passen voor medicijnen tegen verkoudheid. Het is beter om je kinderen uit te laten zieken. Een verkoudheidje gaat doorgaans vanzelf weer over en het is nergens voor nodig allerlei medicijnen te slikken.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021