Excite

Geen hoestdrank voor kinderen

Het Britse Medicines and Healthcare products Regulatory Agency (MHRA) waarschuwt ouders voor middeltjes tegen verkoudheid zoals hoestsiroep en neusdruppels. Dit soort middelen mogen niet gegeven worden aan kinderen jonger dan zes. Daarom komt er een nationale campagne om de ouders extra te waarschuwen.

Er wordt aangeraden om dit soort geneesmiddelen tegen verkoudheid te verbieden bij jongere kinderen. Volgens de MHRA is er nooit bewezen dat deze middelen ook echt helpen tegen verkoudheid. Wel kunnen de middelen nadelig werken en voor nare bijwerkingen zorgen. Met de campagne hoopt de MHRA dat mensen zich bewuster worden van dit gevaar. Ook vinden ze dat er meer duidelijkheid moet komen over het gebruik van deze middelen bij kinderen van zes tot twaalf.

Ook in Nederland en België wordt het gebruik van middelen tegen verkoudheid afgeraden bij kinderen jonger dan zes jaar. Kinderen die jonger zijn dan één jaar mogen dit soort producten niet eens gebruiken. Kinderen van één of twee jaar oud mogen de producten alleen in speciale gevallen worden gebruikt en ook alleen op advies van de dokter. Kinderen van drie tot zes mogen de producten wel gebruiken, maar het is beter om dit zo min mogelijk te doen en er geen gewoonte van te maken. Producten op basis van fenothiazinederivaten, dextromethorfan en noscapine kunnen beter niet worden gebruikt.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021