Excite

Genetisch foutje maakte Elizabeth Taylor mooier

Bij de woorden ‘genetische mutatie’ denk je eerder aan verminkingen en misvormingen dan aan sex appeal. En toch heeft de vorige week overleden actrice Elizabeth Taylor veel te danken aan een genetisch foutje waardoor ze een extra set wimpers had. Zo vielen haar ogen nog meer op.

Volgens velen was Taylor, die in 1932 ter wereld kwam, de mooiste vrouw van de wereld. Vooral haar ogen werden geroemd, terwijl die toch omrand werden door iets vreemds. De actrice had namelijk een extra rij wimpers, in de medische wereld ook wel bekend als distichiasis.

De mooie Taylor had dus niet veel mascara nodig. Ze had overigens geluk dat ze alleen de voordelen van distichiasis mocht ervaren. De aandoening, die vaker bij honden dan bij mensen voorkomt, kan namelijk ook erg pijnlijk zijn. Zo hebben de haartjes op de extra rij nog wel eens de neiging om niet recht vooruit te groeien, waardoor ze in de ogen kunnen prikken. Alleen het verwijderen van de haartjes of het dragen van beschermende lenzen helpt dan nog.

Volgens de overlevering vielen de wimpers van Taylor direct op. Op negenjarige leeftijd werd ze al van de set van de film Lassie Come Home gehaald omdat ze te veel mascara op zou hebben. Uiteraard kwam de crew er al snel achter dat Taylor’s opvallende wimpers 100% naturel waren.

Afbeelding: Flickr, gebruiker twm1340

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021