Excite

Geniet gerust van een wijntje!

Je kunt met een gerust hart genieten van een wijntje, want uit een grootschalig onderzoek blijkt dat wijndrinkers vaak gezonder zijn dan geheelonthouders. Ze hebben minder kans op verschillende ziekten en ongemakken.

Voor het onderzoek werden in totaal 150.000 mensen gevraagd. Zij werden weer onderverdeeld in vijf groepen, gebaseerd op de mate van alcohol die zij dagelijks gebruikten. Zo was er een groep geheelonthouders, een groep heel lichte drinkers, een groep matige drinkers, zware drinkers en drinkers die inmiddels de fles helemaal afgezworen hebben.

Uit een analyse van de resultaten kon worden opgemaakt dat juist de matige wijndrinkers – die het hielden bij een tot drie glazen per dag – veel minder kans hadden op depressie, een te hoge BMI, stress en hart- en vaatziekten.

De onderzoekers plaatsen wel een belangrijke kanttekening bij het onderzoek: het is niet zo dat het gebruik van alcohol je automatisch beschermt tegen verschillende ziekten. Waarschijnlijk is de uitkomst van het onderzoek meer te verklaren door het feit dat het drinken van een tot drie glazen alcohol per dag wijst op een hogere sociale status, die in veel gevallen gecombineerd wordt met een gezondere levensstijl.

Men voert al geruime tijd onderzoeken uit over het gebruik van alcohol en de relatie tot de gezondheid. Uit veel van deze onderzoeken blijkt dat met name wijn een positief effect kan hebben.

Lees zeker ook onze tips zodat je wijn optimaal smaakt:Afbeelding: Flickr account Dorsolateral

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021