Excite

Geurtje doet dansen

Natuurlijk, als je als dj een dansvloer vol wilt krijgen, dan is goede muziek het allerbelangrijkste. Maar er zijn nog meer factoren die de voetjes van de vloer doen gaan, zoals de geur die in een club hangt! Volgens onderzoekers van de Technische Universiteit Delft maakt een lekkere geur alle verschil.

Het onderzoek werd geleid door Hendrick Schifferstein, die de zintuigen en marketing bestudeert. In drie verschillende dansgelegenheden werden er geurtjes in de lucht gespoten. Waar de stappers het in de ene dancing moesten doen met de geur van sinaasappels, konden de bezoekers van de andere gelegenheden zich laven aan de geur van pepermunt of zeewater. Na een avondje dansen werd aan bijna 850 mensen gevraagd om een enquête over hun avond in te vullen.

Uit de resultaten kwam in ieder geval naar voren dat een geurtje een positief wending aan een avond kan geven: mensen die uit dansen waren geweest terwijl één van de drie geuren verspreid werd, hadden het leuker dan bezoekers op ‘geurloze’ avonden. Hierbij maakte het eigenlijk totaal niet uit welke geur werd gebruikt.

Volgens de onderzoekers zouden de resultaten er best wel eens toe kunnen leiden dat kroegbazen straks geurtjes in stelling brengen om het de gasten naar de zin te maken. "Het aanbrengen van een geur kan een positief effect hebben op hoe vaak mensen terugkomen naar een club en hoeveel ze uitgeven," aldus Schifferstein in zijn rapport.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021