Excite

Gezicht bepaalt of je rijk wordt

Als het gaat om hoe rijk je wordt, telt niet alleen je binnenkant, maar vooral ook je buitenkant. Als je een typisch Romeinse neus hebt, open neusgaten en ogen die wat verder uit elkaar staan, dan is de kans dat je ontzettend rijk wordt erg groot. Tenminste, dat is wat nieuw onderzoek uitwijst.

Voor het onderzoek hebben experts de gezichten geanalyseerd van de meest succesvolle Britten. Aan de hand hiervan wisten ze een profiel samen te stellen met daarin de gezichtskenmerken die blijkbaar een grotere kans geven op succes. In de lijst waren onder meer Roman Abramovich, de graaf van Westminster en Charlene Carvalho opgenomen.

Vooral de neus blijkt een belangrijke indicator te zijn voor toekomstig succes, want wie niet gezegend is met een Romeinse neus, maar eerder een soort wipneus heeft, kan waarschijnlijk maar slecht omgaan met geld en zal nooit zo rijk worden als bijvoorbeeld Bernie Ecclestone.

De wetenschappers die het onderzoek hebben uitgevoerd, zijn ‘personologisten’, mensen die zoeken naar verbanden tussen het uiterlijk en het gedrag van iemand. Het onderzoek werd uitgevoerd in opdracht van de MyJobGroup.co.uk en wat hen betreft zit er zeker een kern van waarheid in de resultaten; succes is van veel factoren afhankelijk en ook je gezicht kan daar deel van uitmaken.

Afbeelding: Flickr account Gage Skidmore

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020