Excite

Gezin maakt gelukkig

Als je echt graag gelukkig wilt zijn, dan moet je je niet op je werk storten, maar juist op je gezin. Volgens Britse onderzoekers zorgt veel tijd met het gezin namelijk voor een gelukkig én gezond leven.

De onderzoekers voerden een studie uit bij meer dan 10.000 volwassenen en kwamen tot de conclusie dat zowel mannen als vrouwen zich gelukkiger voelden, als hun dierbaren dat ook waren. Een fijn, stabiel gezinsleven zorgt dan ook voor veel geluk. Wel blijken mannen en vrouwen verschillende motivatoren te hebben. Mannen blijven vooral gedreven te worden door geld, terwijl vrouwen juist meer energie halen uit het gezinsgeluk.

Vrouwen blijken bovendien vooral veel waarde te hechten aan gezondheid en het gezin. Mannen krijgen sneller grijze haren van financiën; daar maken ze zich snel zorgen over. De kijk van mannen en vrouwen lijkt dus wat te verschillen, maar in het onderzoek is ook naar de basis gekeken en daaruit bleek wel dat die eigenlijk gelijk is: een gelukkige omgeving zorgt voor meer geluk.

Volgens professor Anke Plagnol laten mensen hun geluk namelijk over het algemeen meer afhangen van het geluk van anderen. Die link blijkt zelfs sterker dan eerder gedacht. Zij trekt haar conclusie zelfs nog iets verder door en meent dat werkgevers hier rekening mee moeten houden. Gelukkige mensen zijn namelijk gelukkige werknemers, en gelukkige werknemers zorgen voor betere resultaten.

Afbeelding: Flickr account pasotraspaso

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021