Excite

Met gezond eten, kun je afvallen

Afvallen is vaak heel erg moeilijk, maar nog moeilijker is het behouden van je ideale gewicht. Veelal ben je snel weer op je oude gewicht terug. Toch hoeft het niet zo te zijn dat je eerst heel veel moeite doet om af te vallen om uiteindelijk te constateren dat het voor niets is geweest. Door gewoon gezond te eten, ga je afvallen.

Wat is gezond

Om te bepalen wat er gezond is, zijn er een aantal vuistregels:

Alles wat je vers kunt kopen of maken, is beter dan uit een pakje, blik of zakje. Denk daarbij ook aan sappen. Die lijken gezond, maar bevatten veel toevoegingen om ze langer houdbaar te houden en suikers want die maken het voor iedereen lekker. Een glas sinaasappelsap is net zo ongezond als een glas gewone cola.

Als er meer dan vier E-nummers op staan leg je het terug. Hetzelfde geldt voor moeilijke benamingen. Je kunt er zeker van zijn dat het voedsel dan kunstmatig bewerkt is. Zo'n zak tomatensoep bevat zoveel toevoegingen en eigenlijk zo weinig tomaten dat het niet gezond is.

Ook al is de inhoud gemaakt van iets wat gezond is, dan is het nog niet per se ook gezond. Denk hierbij eens aan al die fruityoghurts met gezond fruit erin. Maar als je gewone of magere yoghurt neemt en er vers fruit aan toevoegt, heb je een veel gezonder toetje of ontbijt en met een blender maak je de heerlijkste smoothies die wel gezond zijn.

Er zitten minder dan vijf ingrediënten in. Kijk op de ingrediëntenlijst en als je meer dan vijf producten ziet dan is het meestal mis en wordt er veel toegevoegd wat niet nodig is.

Als je met deze vuistregels boodschappen gaat doen en daardoor gezonder gaat eten heb je een belangrijke stap gezet om je ideale gewicht blijvend te bereiken

 

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021