Excite

Gezond leven begint bij champagne!

Een gezond leven begint bij... een glaasje champagne! Wetenschappers hebben namelijk ontdekt dat het drinken van champagne een positieve invloed heeft op het hart en de hersenen.

Champagne zou er namelijk voor zorgen dat de bloedvaten wijder worden, waardoor de druk op zowel het hart als de hersenen weer verlicht wordt. De stoffen die hiervoor zorgen zijn de polyfenolen. Die zouden ervoor moeten zorgen dat de niveaus van gas-stikstofmonoxide in het bloed gestimuleerd worden, waardoor de bloedvaten wijder worden.

Deze stoffen, ook wel plantaardige chemicaliën genoemd, komen volop voor in rode wijn, maar in witte wijn zijn ze helemaal niet te vinden. Wetenschappers wilden daarom uitzoeken of de polyfenolen misschien wel in champagne voorkwamen en de onderzoekers van de Universiteit van Reading deden hier dan ook onderzoek naar. Zij kwamen erachter dat de polyfenolen ook volop te vinden waren in champagne.

Bijzonder is dat de polyfenolen niet alleen in dure champagnes vooorkomen, maar juist ook in de goedkopere varianten, zoals prosecco en cava. Hiermee is het gezondheidsvoordeel dus niet alleen voor de rijken der aarde beschikbaar, maar eigenlijk voor iedereen.

Nu je dit weet kun je met de feestdagen weer met een gerust hart een extra flesje opentrekken. Blijf je alcoholconsumptie natuurlijk wel in de gaten houden, want hoewel deze stoffen in de champagne toevallig goed voor je zijn, zijn andere stoffen weer wat minder goed voor je. En niet alleen voor jou, maar ook voor je lijn!

Afbeelding: Flickr account wili_hybrid

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021