Excite

Gezonde salade: twee overheerlijke recepten

Twee gezonde salade recepten. We beginnen met een simpele en makkelijk te bereiden salade met linzen. Deze salade zit boordevol ijzer en vezels. Erg gezond dus. En de tweede salade is een salade met gegrilde paprika's. De bereiding van deze salade neemt net iets meer tijd in beslag, maar hij is het dan ook dubbel en dwars waard.

Linzensalade

Ingrediënten

  • 300 gram linzen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • zout
  • 2 theelepels azijn
  • 2 eetlepels koriander
  • eventueel een eetlepel fijngesnipperde ui

Bereidingswijze

Kook de linzen in genoeg water tot ze beetgaar zijn. Kijk uit dat je de linzen niet overkookt, want dan krijg je een papje. Laat de linzen afkoelen en voeg dan de koriander en eventueel de fijngesnipperde ui toe. Mix in een klein kommetje de olijfolie, azijn en zout. Als het zout is opgelost, voeg je nu je zelf gemaakte dressing toe aan de linzen en meng je alles nog eens goed door elkaar.

Salade met gegrilde paprika

Ingrediënten

  • 1 rode paprika
  • 2 tomaten
  • een eetlepel fijngesnipperde ui
  • witlof
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel azijn
  • zout
  • peper

Bereidingswijze

Steek een vork in het kroontje van je paprika en gril deze op je gasfornuis tot de schil van je paprika er zwartgeblakerd uitziet. Als je geen gasfornuis hebt, kun je de paprika ook in de oven zetten tot je ziet dat je paprika makkelijk te schillen is. Alleen door je paprika op het gasfornuis te grillen, krijgt de paprika een aparte smaak. Doe nu je paprika in een boterhamzakje en laat een tijdje rusten. Door de warmte en de stoom die de paprika afgeeft zal hij strakjes makkelijk te schillen zijn.

Als je de paprika hebt geschild, gewassen en de zaadjes hebt verwijderd, snij je de paprika in blokjes. Snij vervolgens de tomaat ook in blokjes. Je kunt er ook voor kiezen om ook bij de tomaatjes de schil te verwijderen door ze enkele seconden in kokend water te leggen. Voeg je tomaat bij de paprika en voeg hier weer de gesnipperde ui aan toe.

Maak nu van je olijfolie, azijn en zout en peper een dressing, om die vervolgens over je salade te gieten. Mix alles nog eens goed door elkaar. Leg in het midden van een groot bord een klein schaaltje gevuld met je paprika salade en op het bord zelf leg je de blaadjes van de witlof. Schep nu met een theelepel de paprika salade in een witlofblad en eet smakelijk. Je kunt deze salade als snack gebruiken of nuttigen als een complete lunch.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2017