Excite

Waar vind je gezonde vegetarische recepten?

Steeds meer mensen willen gezonder leven. Een goede voedingswijze hoort daarbij. Dat is een van de redenen dat veel mensen fulltime of parttime vegetariër worden. Ook het dierenwelzijn is een belangrijk punt voor de meeste vegetariërs. Maar wanneer je vlees, vis en gevogelte uit je dieet schrapt, moet je er wel opletten dat je genoeg voedingsstoffen binnenkrijgt. Ook moet je oppassen dat je niet teveel vet binnenkrijgt in de vorm van kaas en room. De volgende websites kunnen je op weg helpen bij je zoektocht naar gezonde vegetarische recepten.

Gezonde vegetarische recepten en meer op Vegatopia

Voor zowel de beginnende als de ervaren vegetariër: op vegatopia.com kan iedereen die dierlijke voedsel uit zijn dieet wil schrappen of heeft geschrapt terecht. Er is een forum, een vraagbaak en massa's recepten. Let erop dat je gerechten kiest waar genoeg variatie inzit.

Honderden vegetarische gerechten bij het Voedingscentrum

Het Voedingscentrum is een instituut dat mensen wil voorlichten over gezonde voeding. Je vindt er dan ook een database vol gezonde vegetarische recepten. Ga naar voedingscentrum.nl en klik op 'recepten'. In de zijbalk kun je dan onder 'Dieet Info' 'vegetarisch' selecteren. En kies dan maar uit. Ben je aan de lijn bijvoorbeeld, dan kun je op 'calorie-arm' klikken. Ook zijn er recepten voor seizoensgerechten en voor mensen met diabetes. En ben je allergisch voor gluten of melk dan heeft het Voedingscentrum alvast de juiste vegetarische gerechten voor je geselecteerd.

Boeken met gezonde vegetarische gerechten

Over gezonde vegetarische gerechten is al veel geschreven. Behalve op het web vind je dan ook veel informatie in de boekwinkels. Of surf naar bol.com en zoek op 'gezonde vegetarische recepten'. En je hebt volop leesvoer voor gezond vegetarisch voer.

 

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021