Excite

Met gezonde voeding afvallen

Met gezonde voeding afvallen: het klinkt zo logisch en toch wordt het vaak vergeten. Veel mensen proberen liever allerlei soorten diëten uit, die vaak alleen maar tijdelijk werken. Met gezond eten en voldoende beweging kun je ook afvallen.

Groente en fruit

Zorg dat je dagelijks voldoende groente en fruit binnenkrijgt. Het gaat om minimaal 200 gram groente en twee stuks fruit. Maak bijvoorbeeld lekkere salades, eet soep met erg veel groenten erin of gooi groente door je pasta. De meeste groenten vult daarbij erg goed en dat kan ervoor zorgen dat je minder trek krijgt in andere dingen.

Vetten

Dat je helemaal geen vet mag, is onzin. Je lichaam heeft wel degelijk vetten nodig. Kies dan echter wel voor de goede vetten. Eet een stukje vlees uit de oven of ga voor wat noten. Ook boter en olijfolie bevatten gezonde vetten. Voorkom een bezoekje aan de frietkraam en probeer ook bepaalde sauzen te voorkomen.

Ga voor volkoren producten

Volkoren producten zijn gezonder en vullen ook beter. Ga daarom voor volkoren pasta, volkoren rijst en volkoren brood. Dit zit vol gezonde mineralen die je nodig hebt. Het merk Honig heeft overigens ook pasta die er wel wit uit ziet, maar die al het goede van volkorenpasta heeft.

Pas op met snoep en alcohol

Pas op met snoep en alcohol. Dat betekent niet dat je het helemaal niet mag eten, maar geniet ervan met mate. Onthoud dat er veel calorieën in snoep en alcohol zit, waardoor afvallen vaak toch erg lastig is. Dat geldt overigens ook voor frisdrank.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021