Excite

Partydrug GHB

GHB staat bekend als ernstig verslavende party drug, maar komt van nature in ons lichaam voor. In de jaren zestig kreeg men het voor elkaar om GHB te filteren en te gebruiken als slaapmiddel en verdovingsmiddel. Sinds de jaren negentig kennen we GHB vooral als recreatieve drug. GHB komt tegenwoordig als medicijn alleen nog voor bij het geneesmiddel Xyrem, voor de behandeling van narcolepsie met kataplexie.

GHB effect

GHB staat in Nederland op de lijst van verboden harddrugs, net als bijvoorbeeld paddo's. Dat komt omdat er een aantal mensen zijn overleden aan het gevolg van mixen van GHB en alcohol. De GHB effecten gaan overigens meestal niet zover dat de dood er op volgt. Meestal blijft het bij een rustig en warm gevoel. Angsten en remmingen vervagen en de seksuele lust vergroot. De GHB werking is prettig verdovend. Helaas zitten er ook nadelige gevolgen aan de drug. Bij een te hoge GHB dosering krijg je een dronken gevoel en raak je gedesoriënteerd. Net als bij overmatig alcoholgebruik worden overmatige GHB gebruikers agressief en overmoedig. Soms volgt bewusteloosheid. Misselijkheid en stuiptrekkingen zijn nadelige gevolgen van GHB gebruik die al bij een minimale dosering optreden.

GHB: date rape drug?

Door het effect van GHB op het libido van de gebruiker, werd in de jaren negentig de drug nogal eens misbruikt om vrouwen en meisjes te drogeren voor een verkrachting of ander misbruik. Daarom heeft GHB naam gemaakt als date rape drug. GHB is vloeibaar en doorzichtig, waardoor het vrij gemakkelijk stiekem in een drankje kan worden gedaan. Slachtoffers van GHB date rape kunnen zich vaak moeilijk herinneren wat er precies is gebeurd. Recentelijk onderzoek toonde aan dat GHB slechts in een klein aantal verkrachtingszaken een rol heeft gespeeld.

GHB maken en testen?

GHB is een goedkope drug, omdat het vrij gemakkelijk zelf kan worden gemaakt. Helaas is de betrouwbaarheid van de GHB dosering erg moeilijk te bepalen, waardoor de GHB werking niet te voorspellen is. Op het internet zijn veel onveilige GHB recepten te vinden. Aan gebruikers wordt dan ook met klem aangeraden om GHB altijd te testen. Hoe dat werkt, staat op drugs-test.nl.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020