Excite

Giorgio Armani presenteert nieuwe collectie

Hoewel Giorgio Armani het liefst in Zuid-Afrika zat om het WK te volgen, was het weer de hoogste tijd voor de presentatie van zijn herfst- en wintercollectie. Daarom zat hij niet met zijn modellen en voetbalvrienden de Beckhams en Cristiano Ronaldo in Zuid-Afrika, maar bleef hij in Parijs voor de haute couture week.

De nieuwe collectie is opvallend eenvoudig en opvallend draagbaar. Vorig jaar concentreerde Armani zich nog op erg bijzondere creaties die Lady GaGa niet zouden misstaan. Deze keer sloot de collectie echter prachtig aan bij de wensen die zijn aanzienlijke Nederlandse klantenkring zou kunnen hebben.

Uiteraard maakte dat de collectie niet saai. Armani maakte een aantal mantel- en broekpakken met bijzonder diepe decolletés, kragen met ruches en natuurlijk ook asymmetrische sluitingen. Die werden bij elkaar gehouden met grote knopen, een detail dat ook terug kwam in de hooggesloten, mouwloze jurken die de ontwerpen had bedacht.

Eenvoudige vormen, bijzondere stoffen en lichte, oude en vertrouwde kleuren voerden de boventoon. Dit maakt de collectie op en top vrouwelijk en divers, waardoor er voor ieder moment wel iets te vinden is.

Tijdens de haute couture week presenteren ook andere grote modehuizen, zoals Chanel en Givenchy, hun nieuwe kleding. Tijdens deze week stijgt de omzet van deze modehuizen aanzienlijk. Wie denkt dat er geen vraag meer is naar haute couture, heeft het dus helemaal mis!

Afbeelding: Flickr account br1dotcom

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021