Excite

Goed voedsel kan ADHD bestrijden

Het lijkt wel een epidemie: Steeds meer kinderen krijgen de diagnose ADHD te verwerken. Je kunt hiervoor medicijnen krijgen, maar het is verstandig om eerst naar de oorzaken te kijken. Uit nieuw onderzoek blijkt namelijk dat hyperactiviteit in 64% van de gevallen aan voedsel te wijten is.

Het onderzoek werd uitgevoerd door het Nederlandse ADHD Research Centre. Hoofdonderzoeker Lidy Pelsser zei tegen de Amerikaanse radiozender NPR dat voedsel de meest voorkomende oorzaak van ADHD is. ‘Het is een overgevoelige reactie op voedsel,’ aldus Pelsser.

En op zich is dat goed nieuws, zeker voor ouders die hun kinderen liever geen medicijnen als Ritalin laten innemen. De lange termijn gevolgen van Ritalin blijken dan ook niet mals te zijn, want drie jaar geleden kwam uit onderzoek naar voren dat kinderen die Ritalin gebruikten na drie jaar tijd gemiddeld zo’n drie centimeter korter en 2 kilo lichter waren dan hun leeftijdsgenoten.

Vooral voedsel met kunstmatige kleur- en smaakstoffen, conserveringsmiddelen en andere toevoegingen blijken boosdoeners te zijn. Een goed dieet bestaat dan ook voornamelijk uit organisch voedsel, met veel fruit, groenten, noten en bonen. Suiker en cafeïne wordt het beste vermeden, terwijl de omega 3 vetzuren die gevonden worden in vis wel weer heel goed zijn voor de ontwikkeling van de hersenen.

Afbeelding: Flickr, gebruiker ack ook

" rel="nofollow" target="_blank">mauricesvay

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021