Excite

Griep voorkomen tijdens griepepidemie

Een paar keer per jaar is het opnieuw raak; het griepvirus heerst. Op kantoren, scholen en in het openbaar vervoer zweven griepbacillen door de lucht, op zoek naar hun volgende slachtoffer. Griep voorkomen kan! Met de maatregelen in dit artikel kun je het risico van een griepbesmetting tijdens een griepepidemie zo veel mogelijk beperken.

Handen wassen

De meeste mensen wassen hun handen alleen als ze naar het toilet zijn geweest. Dat is natuurlijk hygiënisch, maar iets vaker zou nog beter zijn. Je vingers bevatten namelijk een hoge concentratie bacteriën, die bijvoorbeeld via je toetsenbord of met de deurklink op je lichaam komen. Aangezien we dagelijks meer dan duizend keer met onze handen aan ons gezicht zitten is een extra keer je handen wassen geen overbodige luxe.

Schone leefomgeving

Een schone leefomgeving is belangrijk. In stoffige hoekjes en tussen ongewassen kleding kunnen bacteriën en schimmels zich gemakkelijk voortplanten. Door regelmatig te stofzuigen en je huis te luchten zorg je voor een frisse leefomgeving, waar het griepvirus geen vat op krijgt. Vies wasgoed bewaar je op één plek: in de wasmand.

Desinfecterende spray

Griep verspreidt zich het gemakkelijkst via de handen of door de lucht. Regelmatig met een desinfecterende spray schoonmaken is daarom belangrijk. Concentreer je vooral op gladde oppervlakten en deurklinken, maar vergeet ook niet het toetsenbord van je computer, de afstandsbediening en lichtknopjes.

Goede gezondheid

Tenslotte is een goede gezondheid belangrijk, zodat je lichaam voldoende weerstand kan opbouwen tegen het griepvirus. Zorg voor voldoende slaap en probeer alcohol even te laten staan. Eet vitaminerijk voedsel, zoals veel vers fruit en groene groenten. Is je beste vriendin of je geliefde ziek? Weersta dan de verleiding om op ziekenbezoek te gaan en zo zelf een besmetting op te lopen. Griep voorkomen is beter dan genezen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020