Excite

Is groene koffie gezond?

Steeds meer mensen beginnen kennis te maken met groene koffie. De websites die beweren dat ze dit gezonde product verkopen beginnen ook uit de grond te schieten alsof het onkruid betreft. Maar wat moet je nu geloven? De meeste fabrikanten zijn immers maar op zoek naar een zo groot mogelijk publiek om hun product aan te verkopen. En daarvoor gaan ze niets uit de weg. Hier een aantal weetjes die je op weg kunnen helpen om de juiste keuze te maken.

Wat is groene koffie?

Groene koffie is van oorsprong koffie gemaakt van ongebrande koffiebonen. Doordat deze koffiebonen niet gebrand zijn bevatten ze heel veel voedingsstoffen, zoals anti-oxidanten en voedingsvezels, die je bij gebrande koffiebonen niet meer vindt door het brandingsproces. Zoals de meeste fabrikanten beweren, zijn het juist deze voedingsstoffen die je helpen met het afvallen. Maar er zijn vrijwel weinig tot geen onderzoeken waarop deze beweringen kunnen steunen.

Het schijnt zelfs zo te zijn dat groene koffie, eigenlijk helemaal geen koffie is, maar groene thee met een heleboel toegevoegde stoffen, waarvan een aantal stoffen die niet meer mogen worden verkocht in Nederland, zoals efedrine en sibutramine. Sibutramine is de werkzame stof in een afslankpil (Reductil) die in Nederland uit de handel is gehaald vanwege de gevaarlijke bijwerkingen. Efedrine is al langer uit de handel gehaald en is zelfs verboden in verband met een verhoogd risico voor hartklachten en een hoge bloeddruk. Geen stoffen dus die je binnen wilt krijgen.

En nu?

Het blijft moeilijk om te bepalen welke producten of fabrikanten je nu wel kunt geloven. Ze zijn er wel. Laat je alleen heel goed informeren. Zoek op het web naar ervaringen van andere mensen. En vraag of de websites je een lijst met de juiste bestanddelen willen toesturen. Bekijk vervolgens of dit overeenkomt met de ervaringen die je op het net hebt gelezen. Misschien is het zelfs verstandig om alles heel nauwkeurig met je huisarts na te gaan. Onderzoek, voordat je een product bestelt, goed dat het je gezondheid meer goed dan slecht doet.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020