Excite

Grootmoeders recepten voor ouderwets genot

Als je denkt aan grootmoeders recepten, dan denk je aan een warm huis waar gezelligheid en voedsel centraal staan. Een huis waar je terecht kunt om je veilig en geborgen te voelen. Creëer dit gevoel in je eigen huis door een appeltaart uit grootmoeders tijd te bakken. Vul je huis met de geur van appels en kaneel. Wij hebben hier een recept voor appeltaart uit grootmoeders tijd voor je. Knoop je schort dicht, haal je deegroller erbij, want het is tijd voor appeltaart!

Grootmoeders appeltaart

Ingrediënten taartbodem

  • 500 gram zelfrijzend bakmeel
  • 2 eieren
  • 300 gram roomboter
  • 200 gram bruine basterdsuiker
  • mespuntje zout

Ingrediënten vulling

  • 1,5 kilogram harde zure appels
  • 50 tot 100 gram suiker (naar smaak toevoegen)
  • 100 gram rozijnen
  • sap van een halve citroen
  • 1 theelepel kaneel

Bereidingswijze

Allereerst schil je de appels. Verwijder vervolgens de klokhuisjes en snijd de appels in blokjes. Was en week de rozijnen in warm water. Mix nu de appel, rozijnen, suiker, citroen en kaneel allemaal samen in een grote kom en leg ze even terzijde.

Verwarm nu de oven op 180 graden Celsius. Nu is het deeg voor de bodem aan de beurt. In een kom doe je het zelfrijzend bakmeel, de suiker, het zout en de boter en begin alles met elkaar in te wrijven tot je een korrelig geheel hebt. Voeg nu de eieren toe en kneed het geheel tot een gladde bal.

Neem ongeveer drie kwart van je bal en bedek de bodem van je ingevette springvorm met het deeg. Giet vervolgens de appel in je springvorm en bedek je appeltaart met het resterende deeg. Bak je appeltaart in de oven voor ongeveer 60 tot 70 minuten. Na het bakken, kun je je appeltaart besmeren met abrikozenjam.

Smakelijk eten!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2017