Excite

Grotere kans op hartaanval bij one-night stand

Een one-night stand of een slippertje kan ernstiger gevolgen hebben dan je misschien al zou verwachten. En dan hebben we het over je gezondheid. Wie onregelmatig seks heeft loopt namelijk een grotere kans op een hartaanval dan mensen die met enige regelmaat het bed delen.

Gelukkige stelletjes met een gezond seksleven hebben dus een streepje voor. Wetenschappers analyseerden veertien onderzoeken naar hartaanvallen, en kwamen tot de conclusie dat het hart flink wat te verduren heeft bij 'episodische' lichamelijke activiteit. Zoals een one-night stand dus. Hoe vaker en regelmatiger je seks hebt, hoe kleiner de kans op een hartaanval.

De onderzoekers beklemtoonden wel dat het aantal hartinfarcten veroorzaakt door seks erg laag is. Het is ook niet hoger dan bij andere lichamelijke inspanning. Net als tijdens het sporten stijgt tijdens de seks je bloeddruk en hartslag. Wie die inspanning niet gewend is loopt dus een grotere kans dat het hart dat niet aan kan.

Heb je dus geen relatie maar beland je wel zo nu en dan met iemand tussen de lakens, is het verstandig om goed te blijven sporten. Hoe fitter je bent, hoe kleiner de kans op een hartaanval. In het AD geeft cardiologe Amy Thompson aan dat de onderzoeksresultaten niet moeten aanzetten tot minder seks. De inspanning die je in bed levert is ongeveer net zo groot als het beklimmen van een paar trappen. Niet vermijden dus, gewoon trainen!

Afbeelding: Flickr, gebruiker brykmantra

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021