Excite

Grotere seksdrive dankzij rode wijn

Vrouwen hebben meer zin in seks als ze per dag één of twee glazen wijn drinken, zo wijst wetenschappelijk onderzoek uit.

Onderzoekers ontdekten dat vrouwen die regelmatig een glaasje wijn dronken over het algemeen een wat grotere drang naar seks hebben dan de vrouwen die niet dronken of de voorkeur hadden voor andere alcoholische dranken. Een mogelijke oorzaak hiervan is dat een aantal chemische bestanddelen van wijn ervoor zorgen dat er meer bloed stroomt naar bepaalde delen van het lichaam. Hierdoor zouden de vrouwen die regelmatig wijn drinken meer zin in seks hebben. Ook kan het te maken hebben met de antioxidanten die met name in rode wijn gevonden kunnen worden.

Voor het onderzoek werden 800 vrouwen onderverdeeld in drie groepen. De eerste groep dronk helemaal niets, de tweede groep dronk één of twee glazen wijn per dag en de derde groep dronk ongeveer één glas alcohol per dag, maar geen wijn. Aan de hand van een speciaal opgezette index werden de scores van de verschillende vrouwengroepen gemeten en hieruit bleek dat de seksdrive van geheelonthouders het laagst was. Die van de vrouwen die wijn dronken was het hoogst.

Omdat er nog geen definitieve conclusies kunnen worden getrokken met betrekking tot de vraag waarom de score zo hoog is, zal daarvoor nog verder onderzoek uitgevoerd moeten worden.

Afbeelding: Flickr

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021