Excite

Haal de zomer terug met fris zomertoetje!

Dit jaar hebben we maar weinig van écht zomerse dagen kunnen genieten. Maar niet getreurd; in de keuken kun je de zomer op ieder gewenst moment terughalen. Hoe? Door een gemakkelijk fruitdessert te maken! Je hebt er maar een kwartiertje voor nodig en het is nog gezond ook.

Onze favoriet is toch wel het toetje met amandelroom en aardbeien. Hiervoor heb je het volgende nodig:

  • ¼ kopje amandelschilfers
  • 2 kopjes gewassen aardbeien
  • 1 kopje deels afgeroomde ricotta
  • 2 eetlepels suiker
  • ¼ theelepel amandelextract

Rooster de amandelen lichtjes tot ze goudkleurig en knapperig zijn. Dit moet met een minuutje of 2-3 gedaan zijn. Zorg er wel voor dat je steeds door de amandelen heen roert, zodat ze niet aan de bodem van je bakplaat of pan blijven plakken. Leg de amandelen daarna op een bord, zodat ze even kunnen afkoelen.

Pak nu de aardbeien, haal de kroontjes er vanaf, snijd ze in stukjes en verdeel ze over vier dessertschaaltjes. Vermeng de ricotta met suiker en het amandelextract en roer tot dit een glad geheel vormt. Schep het dan over de aardbeien heen en gebruik daarna de geroosterde amandelen om het geheel nog een extra feestelijk tintje te geven. Je hebt dan vier heerlijke toetjes die ook nog eens lekker gezond zijn. Eet smakelijk!

Afbeelding: Flickr account *clairity*

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021