Excite

Haargroei bij kaalheid

Het is een vervelende kwaal waar veel mannen last van hebben: kaalheid. Jaren is gezocht naar een oplossing en deze lijkt nu eindelijk in zicht te komen. Amerikaanse wetenschappers hebben namelijk onderzoek gedaan naar kaalheid en hebben iets bijzonders ontdekt.

De Universiteit van Pennsylvania heeft ontdekt dat de haarzakjes waar de haren uit groeien nog wel haren produceren, maar dat ze microscopisch klein zijn. Het team heeft de haarzakjes vergeleken van kale mannen en mannen met haar en zagen dat er bij beiden evenveel stamcellen aanwezig waren, maar dat er minder volwassen cellen waren. Hierdoor krimpt het haarzakje en wordt de haar kleiner.

Deze ontdekking betekent dat er beter gezocht kan worden naar een oplossing tegen kaalheid. De stamcellen zouden gemanipuleerd kunnen worden, waardoor er een volledige haar uit groeit. Dit kan bijvoorbeeld met een crème worden gerealiseerd. Wanneer deze crème er zal komen is nog onbekend.

Veel mannen zullen verheugd zijn met dit nieuws. Kaalheid is een veelvoorkomend probleem en lang niet iedereen zit er op te wachten om hun haar kwijt te raken. De komende tijd zullen er dan ook meer onderzoeken worden gedaan naar kaalheid bij mannen om uit te zoeken hoe het probleem het beste en snelst kan worden opgelost.

De ontdekking van de Universiteit van Pennsylvania is in ieder geval al goed op weg naar het vinden van het wondermiddel tegen kaalheid. Er kan nu verder worden gezocht, waardoor kaalheid in de toekomst hopelijk verleden tijd is.

Afbeelding: Flickr, gebruiker mike-burns

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021