Excite

Happy Meals blijven erg lang ‘happy’!

Hoewel McDonalds er alles aan doet om haar producten toch vooral gezond over te laten komen, lijkt het erop dat de fabrikant hierin wel rekent op de enorme hoeveelheid conserveringsmiddelen in bijvoorbeeld de Happy Meals. Een moeder heeft een Happy Meal namelijk een jaar lang bewaard en de jaar oude maaltijd lijkt bijna nog even smakelijk als op het moment dat deze net uit de frituur kwam.

Volgens de Amerikaanse voedingsdeskundige die de foto’s maakte, betekent dit dat het eten zoveel conserveringsmiddelen bevat, dat het eigenlijk hartstikke slecht is voor kinderen. Het is namelijk juist de bedoeling dat eten op een bepaald moment verrot en gaat stinken. Het feit dat dat hier niet het geval is, laat zien dat het echt niet gezond kan zijn.

Joan Bruso heeft er in principe alles aan gedaan om ervoor te zorgen dat de maaltijd wél zou vergaan. Zo liet ze de Happy Meal gewoon op een plank in huis staan, zonder het eten af te dekken. Normaal gesproken gaat het ontbindingsproces dan nog sneller dan wanneer deze bijvoorbeeld in de koelkast bewaard werd. Wel woont ze in de buurt van de Rocky Mountains, waar de lucht niet zo heel vochtig is.

Tijdens haar experiment had ze regelmatig het raam open, maar op geen enkel moment had de Happy Meal van Mc Donalds ‘last’ van insecten of vliegen. Volgens Bruso toont dit aan dat het hier echt om junkfood gaat, dat door de lijfjes van kinderen helemaal niet fatsoenlijk te verteren is en daarom echt heel slecht is.

Afbeelding: Flickr account riNux

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021