Excite

Hermes onder vuur voor tas van krokodillenleer

Dierenactivisten zijn woedend dat Hermes krokodillenboerderijen wilt opzetten om de vraag naar krokodillenleren tassen aan te kunnen. Vorige week gaf Hermes toe dat er drie krokodillen nodig zijn om één tas te maken van krokodillenleer. Het blijkt dat Hermes ieder jaar al tussen de 9.000 en 12.000 krokodillen doodt om tassen van te maken. De krokodillen worden verder nergens voor gebruikt, alleen voor de tassen. Met de krokodillenboerderijen wordt dat aantal nog hoger.

De dierenactivisten proberen actie te ondernemen tegen het krokodillenleren tasje, maar of dat zal helpen is nog maar de vraag. Vooral in de sterrenwereld zijn de tassen namelijk erg populair. Victoria Beckham zou zelfs een obsessie hebben voor de Hermes tassen. Ze heeft er één in iedere kleur en er wordt vermoed dat ze meer dan honderd verschillende tassen heeft. Dierenactivisten hebben Victoria Beckham gevraagd om hen te steunen in de strijd tegen de tassen. Tot nu toe heeft de celeb nog niet op dit verzoek gereageerd.

Of de actie zin zal hebben is nog maar de vraag. De Hermes tassen zijn erg populair. Er is zelfs een wachtlijst om een tas te kunnen krijgen, omdat het bekende merk de druk niet aankan. Ze zijn daarnaast beperkt tot de vakmannen, waardoor het enige tijd kan duren tot iemand zijn of haar krokodillenleren tas ook daadwerkelijk heeft.

Afbeelding: FlickrCC

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021