Excite

Het geheim van oud worden

Er zijn al vaak onderzoeken gedaan naar oud worden. Meestal zijn de resultaten van die onderzoeken gelijk: vrolijk zijn, niet te hard werken en je zeker geen zorgen maken. Dat zou de sleutel zijn tot oud worden. Maar een Amerikaans onderzoeksteam beweert nu iets totaal anders. In 1921 werden er gegevens verzameld van meer dan 1.500 kinderen. Deze tienjarigen werden uitgebreid ondervraagd en getest. Nu hebben onderzoekers daar conclusies uit kunnen trekken.

De meeste kinderen die in 1921 opgewekt en gelukkig waren, bleken korter te leven dan minder vrolijke kinderen. Volgens de onderzoekers zou daar ook een logische verklaring voor zijn: vrolijke kinderen zouden meer gezondheidsrisico’s nemen dan hun minder vrolijke leeftijdsgenoten. Daarnaast is het belangrijk dat kinderen zoveel mogelijk kind kunnen zijn. De kinderen die voor hun zesde jaar al naar groep drie mogen, zouden minder lang leven dan kinderen die pas na hun zesde verjaardag naar groep drie gaan.

Ook het harde werken is onderzocht en daar kwam uit naar voren dat als je oud wilt worden, je het beste een baan kunt hebben waar je volledig in op gaat. Uit het onderzoek bleek namelijk dat deze groep mensen ouder wordt dan mensen met een baan waar ze minder bij betrokken zijn.

Om het onderzoek compleet te maken is er ook gekeken naar de trouwcijfers. Voor vrouwen maakt het niet uit voor het ouder worden of ze getrouwd zijn of niet. Gescheiden vrouwen en single vrouwen leven niet langer of korter dan getrouwde vrouwen. Bij mannen is dat verschil er wel. Getrouwd zijn komt hun gezondheid zeker ten goede.

Afbeelding: Flickr, gebruiker Rob!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021