Excite

H&M zet zich in tegen HIV/AIDS

H&M is dé winkel voor modebewuste mensen die een beetje op hun budget moeten passen. Hoewel de kleding wordt gemaakt in landen waar de arbeidsomstandigheden soms minder dan optimaal zijn, doet de kledingwinkel toch zijn best om verantwoord te ondernemen. In Groot-Brittannië hebben ze kortgeleden een lijn uitgebracht waarvan de opbrengsten naar AIDS-sonderzoek gaan. Bekende sterren prijzen de kleding aan.

Volgens de Daily Mail is er al ongeveer zes miljoen euro bijeengebracht met de kledinglijn, genaamd Fashion Against Aids. Sterren zoals Selma Blair, Penn Badgley en zanger Akon laten zich graag zien in reclames voor de kledinglijn. Vooral Akon lijkt erg begaan met het lot van de mensen met AIDS of HIV. "Ik heb een boel vrienden gehad die vrienden of familieleden hadden met HIV. Omdat ik veel over de wereld reis, zie ik ook hoeveel mensen getroffen worden."

Overigens is de kleding allesbehalve suf. Felgekleurde hoodies worden afgewisseld met gewaagde jumpsuits en T-shirts waarop slogans staan afgedrukt die aansporen tot veilig vrijen.

Eén van de goede doelen die profiteren van de actie van H&M, is Designers Against Aids. Volgens oprichtster Ninette Murk is het erg belangrijk dat sterren zich bezig houden met het ophalen van geld voor goede doelen. "Wij gebruiken vaak bekende sterren in onze campagnes, omdat ze een rolmodel zijn voor een heleboel jonge mensen," aldus Murk.

Afbeelding: Flickr, gebruiker kjetil_r

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021