Excite

Hoe word ik slank? Handige tips

Hoe word ik slank? Er is al veel over geschreven en vaak krijg je de standaard tips: eet gezond en beweeg voldoende. Het is echter vaak niet het eten en bewegen, het is meer een wilskracht: je moet dus ook geestelijk bezig zijn met afvallen.

Onderzoek naar wilskracht en afslanken

Er is onderzoek gedaan naar kamermeisjes die elke dag een bepaald aantal kamers schoonmaken. De ene helft kreeg te horen hoeveel calorieën ze hiermee verbranden. Ook werd er aangegeven dat het schoonmaker beter was voor de bloeddruk. De andere helft kreeg niets te horen. De helft die te horen had gekregen welke positieve eigenschappen het schoonmaken had, was aanzienlijk veel kilo's kwijtgeraakt. Ook hun bloeddruk was beter in vergelijking met de groep die dit níet te horen had gekregen.

Geloof dus in jezelf

Het is dus belangrijk om echt in jezelf te geloven. De dingen die jij doet zijn goed voor je: het bewegen is goed en ook de gezonde maaltijden dragen bij aan gewichtsafname. Als jij jezelf vertelt dat je "toch niet kunt afvallen", dat "dik zijn nou eenmaal in de familie zit" of dat je "een lage stofwisseling hebt", dan kan dit dus tegenwerken om af te kunnen vallen.

Bewust zijn

Wees dus bewust van wat je doet. Houd bijvoorbeeld eetlijstjes bij of bereken eens hoeveel calorieën je verbrandt als je met de hond gaat wandelen. Probeer echter niet door te slaan. Voor sommige mensen is het beter als ze geen eetlijstje bijhouden. Doe dit dan ook niet, maar houd het enkel bij de calorieën die je kwijt raakt.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020