Excite

Hoela-hoepen nieuwste rage

Zumba is in Nederland nog niet eens echt goed en wel doorgebroken of de nieuwste rage dient zich al aan. Eigenlijk is het een heel oude rage, maar dan in een nieuw jasje: Hula Hooping. In Amerika is dit inmiddels al de nieuwste trend.

Grote sterren als Liv Tyler en Beyoncé zweren bij het hula hoopen; zij houden hun lichaam er mee in topconditie. En ze zijn niet de enigen; ook de First Lady, Michelle Obama, is in het Witte Huis al gespot met een hoepel om haar middel. Ook zij gebruikt de hoepel dus voor haar work-out!

De rage wordt nog versterkt door Hula Hoop op de Nintendo Wii. Met dit spelletje kun je binnen tien minuten maar liefst 100 calorieën wegwerken. Als je bereid bent om een uurtje door te gaan, dan kan dat oplopen tot 400 tot 600 calorieën.

Voor de populariteit van het hoela-hoepen is wat te zeggen: het is een leuke manier om te bewegen, je kunt het gemakkelijk met anderen doen en het is erg goedkoop. Het enige dat je nodig hebt is een hoepel. Verder kun je bijna overal hula hoopen. Je hoeft er alleen voor te zorgen dat je een beetje ruimte om je heen hebt. Dat is voor de meeste mensen geen probleem. En als deze rage straks ook in Nederland helemaal doorbreekt, kun je ongetwijfeld aansluiten bij een groep hula hoopers in het park!

Afbeelding: Flickr account mangpages

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021