Excite

Homohuwelijk gevierd met speciaal ijs!

Ben & Jerry’s weet van iedere gelegenheid iets bijzonders te maken en dat blijkt wel weer met de naamsverandering van één van haar best verkochte ijssoorten. Die gaat vanaf nu over de toonbank als Hubby Hubby, ter ere van de legalisatie van het homohuwelijk in Vermont.

Deze lekkere ijs met onder andere vanille, chocolade en pindakaas heette voorheen Chubby Hubby en wordt overal ter wereld verkocht, behalve in Brittanië. Gedurende de maand september zal deze pot echter verkocht worden als Hubby Hubby.

Een slimme publiciteitsstunt, maar zeker geen onverwachte: Ben & Jerry’s heeft inmiddels nogal een reputatie verworven voor sociaal activisme. Ook dat is niet verwonderlijk, want het merk werd in 1978 opgezet door twee voormalige hippies in Burlington, Vermont. Het bedrijf geeft aan altijd al geloofd te hebben in gelijke rechten voor iedereen, dus ook voor homo’s.

Al eerder werden ijssoorten tijdelijk vernoemd naar een actuele gebeurtenis. Zo werd de verkiezing van Obama eerder dit jaar gevierd met Yes Pecan notenijs. Volgens Ben & Jerry’s was het besluit van Vermont om het homohuwelijk te legaliseren wederom reden voor een feestje.

Vermont volgt met haar beslissing de staten Iowa, Massachusetts, Connecticut en New Hampshire. In Californië werd al eerder een poging gedaan om het homohuwelijk te legaliseren, maar hier bleek na een referendum te weinig steun voor te zijn.

Afbeelding: Ben & Jerry's

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021