Excite

Homo’s krijgen vaker kanker

Uit Amerikaans onderzoek blijkt dat homo’s vaker kanker hebben dan hetero’s. Deze conclusie kan getrokken worden na een onderzoek dat werd uitgevoerd onder 120.000 mensen in Californië.

Uit het onderzoek blijkt dat 8 procent van de ondervraagde homoseksuele mannen een bepaalde vorm van kanker heeft gehad, terwijl dit percentage onder heteroseksuele mannen op 5 procent ligt. Ook de diagnose wordt bij homoseksuele mannen sneller gesteld: gemiddeld op 41-jarige leeftijd, terwijl dit bij heteroseksuele mannen ongeveer 10 jaar later pas gebeurt. Bij vrouwen lijkt er geen duidelijk verschil te zijn tussen kanker bij lesbiennes of bij hetero’s.

Het is voor het eerst dat een onderzoek op zo’n grote schaal ook de geaardheid van mensen meeneemt in de resultaten. Hierdoor is er nog geen verklaring gevonden voor het feit dat de homoseksuele mannen vaker kanker krijgen. Het zou mogelijk te maken kunnen hebben met hiv; kanker komt onder hiv-positieve mannen namelijk vaker voor. De wetenschappers willen echter het liefst een nieuw onderzoek uitvoeren om te kijken naar de precieze verbanden. In dit nieuwe onderzoek moet niet alleen gekeken worden naar de mensen die de ziekte hebben overleefd, maar ook de mensen die eraan gestorven zijn. Het kan namelijk ook zijn dat homoseksuele mannen kanker vaker overleven en daarom beter vertegenwoordigd zijn.

Afbeelding: Youtube

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021