Excite

Honing is gezond en zelfs doeltreffender dan hoestsiroop

Honing is een puur natuurproduct, en toch bestaat er geen eensgezindheid over zijn genezende kracht.Tegenstanders wijzen op het hoge suikergehalte. Lang niet alle suikers in honing zijn ongezond, sommigen hebben zelfs een helende werking. Volgens wetenschappers is honing gezond, en in vele gevallen doeltreffender dan vele geneesmiddelen!

Wondermiddel tegen verkoudheid en griep

Ze onderstrepen de genezende kracht van honing. Zo is honing gezond, veiliger en doeltreffender tegen verkoudheden dan vele hoestsiropen. Verkoudheden worden veroorzaakt door virussen, en honing is bekend voor zijn antibacteriële werking. Zijn hoge concentraties antioxidanten en microbendodende stoffen, zorgen voor dit positieve gezondheidseffect. Warme melk of thee met honing verzacht je pijnlijke keel, en bestrijdt bacteriën en keelinfecties.

Honing, een geschikt antibioticum

Honing is gezond en bekend als natuurlijk antibioticum. Dat is het gevolg van zijn gezonde suikers en waterstofperoxyde. Dit laatste maakt honing zelf via een suikerafbrekend enzym. Ons lichaam breekt honing te vlug af om als antibioticum echt doeltreffend te zijn. Honing helpt tegen brandwonden, hooikoorts, ontstekingen en stijve spieren.

Honing helpt vermageren

Weinigen weten dat honing je gezond helpt vermageren. Het bevat fructose en glucose, natuurlijke suikers die ons lichaam snel opneemt en omzet in extra energie. Een kuur met honing kan vermoeidheid verhelpen. Voor een maximum effect combineer je honing met een snuifje kaneel. Honing bevat vele vitaminen als B, C en H en mineralen als magnesium, fosfor, zwavel, mangaan, silicium, kalium, natrium, calcium, koper, ijzer en chloor en melkzuren. Die zuren bevorderen je smaak en je spijsvertering en zijn eetlustbevorderend. Het gaat om geringe hoeveelheden, maar het is deze grote verscheidenheid die honing zo uniek maakt.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021