Excite

Zo ga je effectief huiduitslag tegen

Huiduitslag is een nare aandoening. Het kan je onzeker maken en is bovendien niet altijd even makkelijk te verhelpen. Want wat is de oorzaak van je uitslag? Het kan aan voeding liggen, maar ook bijvoorbeeld aan de zon of een allergie. Het goede nieuws is echter dat er uiteindelijk altijd wel iets aan te doen is.

Huiduitslag door eten

Je huid laat zien hoe het gesteld is met je gezondheid. Als je weinig slaapt en ongezond eet, dan zie je dit vrij snel aan je huid. Die oogt dof en je hebt misschien wat meer last van pukkeltjes. Het is dus niet vreemd dat je huiduitslag kunt krijgen van eten. Dit kan op twee manieren voorkomen. Het kan zijn dat je te veel ongezond eet. In dat geval is het belangrijk om extra veel groente, fruit en volkorenproducten te eten. Denk bijvoorbeeld aan een verse salade bij het eten, fruit tussendoor en volkoren macaroni of zilvervliesrijst als avondeten. Drink daarnaast tenminste anderhalve liter water per dat en vul dat eventueel aan met kruidenthee.

Het kan ook zijn dat je huiduitslag krijgt omdat je allergisch bent voor bepaalde voedingsmiddelen. Dan is het belangrijk om erachter te komen welke voedingsmiddelen dit zijn. Hiervoor kun je een speciale test doen bij de huisarts. Die bepaalt aan de hand van een priktest voor welke voedingsstoffen je allergisch bent en heeft ook adviezen over een passend dieet. Door je aan dat dieet te houden, verdwijnt je huiduitslag.

Andere invloeden

Er zijn ook andere factoren die huiduitslag kunnen veroorzaken. Denk aan warm weer, een airconditioning of centrale verwarming. Ook als je veel last hebt van stress, heeft dat zijn weerslag op je huid.

Goede verzorging

Als je daardoor huiduitslag krijgt, dan is er maar één remedie: goed voor jezelf zorgen. Drink lekker veel, eet gezond, beweeg voldoende en verzorg je huid goed, bijvoorbeeld door deze regelmatig te masseren of wisseldouches te nemen. Vertrouw echter niet alleen op crèmes; een mooie huid komt vooral van binnenuit.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2018