Excite

Huisdieren verkleinen kans op allergieën

Er is onderzoek gedaan naar huisdieren en allergieën. In totaal werden er 565 jongvolwassenen onderzocht. Er werd gekeken of er een verband bestaat tussen een allergie en het hebben van dieren. Het is gebleken dat baby’s die in hun eerste levensjaar huisdieren hebben, later veel minder kans hebben op een allergie. Tijdens de kinderjaren zelf heeft dit minder invloed dus het eerste levensjaar is vooral van belang.

Als baby’s in hun eerste levensjaar een kat hebben aangeraakt, dan verkleint de kans op een allergie met vijftig procent. Bij honden zit het iets anders. Als jongens in aanraking komen met een hond in hun eerste levensjaar dan is de kans 50% kleiner op een allergie. Bij meisjes ligt dit percentage lager. Waarom dat verschil er is, kunnen de onderzoekers niet verklaren.

Waarom een huisdier zoveel scheelt als het gaat om een allergie later in het leven is nog onduidelijk. Er wordt gedacht dat de blootstelling beter is voor het immuunsysteem. Hoe dit precies in zijn werk gaat, wordt nog verder onderzocht. Onderzoeken naar allergieën zijn immers nodig.

Heb jij een hond of kat en verwacht je een kind? Laat het dier lekker blijven. Veel mensen denken dat ze hun dieren weg moeten doen voor de gezondheid van het kind maar dat blijkt dus helemaal niet het geval te zijn.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020