Excite

Huishouden overlaten aan robots?

Op het kantoor kunnen we al veel van onze dagelijkse werkzaamheden over laten aan of laten vergemakkelijken door apparaten. Mobiele agenda’s zorgen ervoor dat we overal op tijd komen, onze computers helpen ons met het snel schrijven van brieven en dankzij telefoons hoeven we niet overal meer overal naar toe te reizen. Een wereld van verschil met het huishouden, dat veelal nog met de hand gedaan wordt. Is dat nog wel nodig?

Tegenwoordig zijn er verschillende robots die je graag een handje helpen in de huishouding. Neem bijvoorbeeld de volautomatische stofzuigers en dweilrobotten. Dankzij een inventief systeem kun je zelf bepalen wanneer de stofzuiger of dweilrobot zijn werk moet verrichten. Als je naar je werk bent, of als je even lekker rustig wilt zitten.

Volgens hetzelfde principe werkt de grasmaairobot. Deze robot maait op gezette tijden je gazon en zorgt ervoor dat het gras er picobello uit ziet.

Klinkt mooi, die huishoudrobots, maar is het ook een goede optie voor een gemiddeld huishouden? Huishoudrobots hebben een aantal nadelen. Het belangrijkste nadeel is wel de prijs: de robots beginnen pas bij een prijs van ongeveer €300. Hiervoor kun je ook veel andere leuke dingen doen, of een schoonmaakster inhuren die niet alleen je vloer en gras netjes houdt, maar ook alles afstoft en je douche schoonmaakt.

Daarnaast is het natuurlijk maar de vraag in hoeverre jouw huis geschikt is voor een schoonmaakrobot. Met trapjes en opstapjes kan de robot niet veel en er is ook een grens aan waar de robot op of onder kan komen.

Mocht je echter vrijwel gelijke vloeren hebben, een hekel hebben aan schoonmaken én zo’n €300 over hebben, kan de aanschaf van een huishoudrobot je zeker veel plezier en tijd opleveren!

Afbeelding: Flickr account: dyobmit

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021