Excite

Hypnose in plaats van maagband

Kilo’s afvallen zonder chirurgische ingrepen als een maagband; het klinkt voor veel mensen met obesitas als een droom die ver van de werkelijkheid ligt. Toch is dit mogelijk, aldus de Engelse hypnotiseuse Sheila Gargner.

Zij beweert dat ze mensen op dusdanige wijze kan hypnotiseren, dat ze denken dat ze een kleinere maag hebben. Als gevolg daarvan, eten de mensen veel minder en vallen ze per week tot vijf kilo af. Haar methode lijkt ook anderen echt aan te spreken, want deze is inmiddels al opgenomen in het ziekenfonds.

Dit is waarschijnlijk te danken aan Sheila’s bewering dat haar methode in maar liefst 95% van alle gevallen effectief is. Een behandeling kost ongeveer 400 euro, maar omdat Sheila nu in Yorkshire in een praktijk gaat werken, draait de patiënt niet meer op voor die kosten, maar de belastingbetaler. Aan de andere kant bespaart dat natuurlijk ook weer het nodige geld: maagbandoperaties kosten maar liefst 10.000 euro en die zijn straks dankzij Sheila ook niet meer nodig. Die operaties werden in het verleden al betaald door de belastingbetaler.

Hoe haar methode precies in elkaar zit, is niet bekend, maar over het algemeen is het de bedoeling mensen via hypnose nieuwe gewoontes aan te leren. Die – gezonde – gewoontes zorgen voor een betere levensstijl.

Als de methode van Sheila echt succesvol blijkt, zou het goed kunnen dat deze ook naar Nederland komt. In hoeverre die dan in het nogal kale ziekenfonds terecht kan komen, blijft natuurlijk de vraag.

Afbeelding: Flickr account Tobyotter

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021