Excite

In vorm voor de feestdagen!

De feestdagen staan weer voor de deur. Als je nu begint, ben je nog mooi op tijd om ervoor te zorgen dat je er ook tijdens de feestdagen goed uit ziet. Met een paar oefeningen kom je weer goed in vorm!

Voor een stel prachtige armen – die niet mogen ontbreken in een mooie jurk – heb je alleen een springtouw nodig. Die gebruik je om jezelf gedurende even op te warmen. Daarna voer je alle oefeningen een minuut lang uit. Als je deze routine wekelijks drie keer doet, zul je al snel de eerste resultaten zien!

Begin met een ‘pompoefening’: ga op de grond liggen, houd je voeten naast elkaar, druk je tenen in de grond en til jezelf omhoog, zodat je in een schuine lijn staat. Zet je handen op schouderbreedte uit elkaar en zorg ervoor dat je vingers naar buiten wijzen. Buig nu omstebeurt gedurende 60 seconden je linker- en rechterschouder. Je zult merken dat je borstkas, schouders en triceps het tijdens deze oefening zwaar te verduren krijgen.

Voor de volgende oefening neem je twee flesjes water of blikjes drinken die je in je linker- en rechterhand houdt. Zet je benen op schouderbreedte uit elkaar, houd je handen voor je gezicht en strek vervolgens je armen omstebeurt recht omhoog. Blijf dit herhalen en probeer het ook steeds sneller te doen. Zo verbrand je nog meer calorieën.

Verder is touwtjespringen natuurlijk ook een prima manier om gewicht te verliezen en weer in vorm te komen. Zorg wel dat je je tempo regelmatig wisselt. Dit kost meer energie en levert je dus ook meer resultaat op!

Afbeelding: Flickr account J. C. Rojas

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021