Excite

Indruk maken met lekkere borrelhapjes

Juist tijdens de zomerdagen is het heerlijk om met vrienden of familie nog lang buiten te zitten. Natuurlijk hoort daar wat te eten bij, maar elke avond een barbecue gaat ook vervelen. Tijd dus om eens wat lekkere borrelhapjes te maken. Niet te moeilijk, maar zeker niet te saai.

Echte Hollandse hapjes doen het altijd goed, maar kom je wel op bijna ieder feestje tegen. Toch zijn er ook heel veel leuke, minder bekende variaties te bedenken, waarmee je prima punten kunt scoren. Wat dacht je bijvoorbeeld van een lekker stukje meloen, gewikkeld in serranoham, of een plakje kipfilet met tuinkruiden, gecombineerd met een stukje ananas?

Voor de hartige trek is een combinatie van monchou met een fijngesneden uitje, gewikkeld in een plakje ham erg lekker. Verder kun je altijd nog experimenteren met cherrytomaatjes en kleine bolletjes mozzarella: lekker én gezond.

Natuurlijk wil je je gasten ook wat warme hapjes voorzetten. Je kunt zelf pittige gehaktballetjes maken, of misschien verras je je gasten juist liever met zelfgemaakte miniwraps. Ook kleine paprika’s die gevuld zijn met kruidenroomkaas doen het erg goed. Die zijn iets minder goed voor de lijn, maar daar hoef je natuurlijk niet altijd op te letten.

Een goede manier om je ‘assortiment’ hapjes uit te breiden, is goed om je heen te kijken wat anderen doen. Op de meeste feestjes wordt wel eens wat nieuws uitgeprobeerd. Kijk goed wat de ingrediënten zijn en maak het na, of geef je eigen draai er aan. Succes!

Afbeelding: Flickr account sushi ina

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021