Excite

iPhone als geavanceerde nanny

Binnenkort kun je alles met de iPhone! Eerder werd in Duitsland al een applicatie onthuld waarmee je de iPhone kon gebruiken om van afstand een auto te besturen en nu blijkt er een applicatie op de markt te komen die vertelt waarom een baby huilt. Binnen minder dan tien seconden na het huilen komt een analyse.

Deze nieuwe applicatie heet ‘Cry translator’ en kan in totaal vijf soorten gehuil onderscheiden: huilen vanwege de honger, stress, vermoeidheid, verveling en irritatie. Het gehuil dat bij deze vijf emoties hoort zou universeel zijn onder alle baby’s, waardoor de applicatie overal ter wereld gebruikt kan worden, zo vertelt de firma Biloop Technologic, die verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van de applicatie.

Volgens het Spaanse bedrijf heeft de Cry translator een accuraatheid van 96%. In de praktijk lijkt dit getal echter iets lager te liggen. Het onderzoek is alleen uitgevoerd op Spaanse baby’s en in veel gevallen kon niet met zekerheid gezegd worden dat de aangegeven tips ook echt verantwoordelijk waren voor het stoppen met huilen van de baby.

Dit maakt echter niets uit voor de populariteit: de applicatie wordt sinds haar introductie door heel veel mensen aangevraagd. Op dit moment is hij alleen nog verkrijgbaar in Groot-Brittannië, de Verenigde Staten en Spanje. Het programma kost 12 euro. Wanneer de applicatie ook in andere landen geïntroduceerd zal worden is nog niet bekend. Wij zullen het voorlopig nog even met onze eigen oren moeten doen!

Afbeelding: HLN.be

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021