Excite

Is er een mannelijk schoonheidsideaal?

Een vrouw die slank is en verleidelijk kijkt is voor bijna alle mannen aantrekkelijk. Het is dan ook niet zo moeilijk om een vrouwelijk schoonheidsideaal te beschrijven. Als het om mannen gaat blijkt dat veel moeilijker te zijn. Vrouwen zijn het namelijk helemaal niet met elkaar eens als het gaat om ‘de’ mooie man!

Dit blijkt uit een onderzoek dat gehouden werd op de Wake Forrest University in de Amerikaanse staat North Carolina. Onderzoekers vroegen hiervoor 4000 mensen naar hun mening over foto’s van mannen en vrouwen. De proefpersonen moesten aangeven of ze de afgebeelde mannen en vrouwen aantrekkelijk vonden of niet.

Door van tevoren zelf de foto’s op bepaalde punten te beoordelen, hoopten de onderzoekers erachter te komen wat de aantrekkelijkheid van iemand bepaalde en of er een bepaald schoonheidsideaal voor mannen en vrouwen kon worden vastgesteld.

Bij de vrouwen op de foto’s bleek dit niet zo moeilijk te zijn: een slank lijf en een zwoele blik in de camera bleek voor de meeste mannen genoeg om een vrouw als aantrekkelijk te betitelen. Bij vrouwen was deze eensgezindheid ver te zoeken. Zo konden mannen een heel hoge beoordeling krijgen van één groep vrouwen en een heel lage beoordeling van een andere groep vrouwen.

Als er al iets te zeggen is van een schoonheidsideaal voor mannen, dan zou het zijn dat vrouwen een kleine voorkeur lijken te hebben voor slanke, gespierde mannen. De belangrijkste conclusie die de onderzoekers dan ook trekken uit het onderzoek, is dat mannen veel minder vaak hoeven te voldoen aan bepaalde idealen dan vrouwen!

Afbeelding: Flickr

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021