Excite

Je kantoorvriend: de flamingoplant

Het is al tijden bekend dat planten je kantoor niet alleen opfleuren, maar ook nog eens gezond voor je zijn. Maar wist je al wat de beste kantoorplant is? Ook in 2010 is er een nieuwe winnaar gekozen: de flamingoplant.

De flamingoplant heeft een mooi gekleurde bloem met een grote kelk. Hij ziet er niet onaardig uit, maar waarom is juist deze plant bureauplant van het jaar geworden? Volgens de jury, bestaande uit vertegenwoordigers uit de wetenschap en de praktijk, heeft de flamingoplant meerdere elementen in zich waardoor hij zo ideaal is voor op kantoor.

Zo bestaat de plant in meerdere maten. Je kunt er bijvoorbeeld eentje naast je beeldscherm zetten en dan een grote in een pot naast een bureau. Verder kan de plant tegen een stootje; ook handig op een druk kantoor. Ook kun je de flamingoplant in meerdere kleuren krijgen. Iedereen kan dus een zelfde soort plant nemen, maar dan wel naar eigen smaak uitkiezen.

Een ander belangrijk element van de flamingoplant ten slotte is het feit dat hij de lucht zuivert. Stel je je muffe kantoor nu nog maar eens voor zonder deze flamingoplant! Volgens TNO Kwaliteit van Leven is het aan te raden om minimaal twee planten per twaalf vierkante meter te plaatsen. Reden genoeg om je baas eens te vragen om wat extra planten neer te zetten!

Afbeelding: Flickr, Museum of Life + Science

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021