Excite

Jonge mannen kunnen niet dansen

Wie zin heeft om eens lekker te dansen kan beter een bejaarde achter de geraniums weghalen dan met een gespierde, jonge man de discotheek in te gaan. Volgens een onderzoek van de universiteit van Hertfordshire neemt het zelfvertrouwen van mannen op de dansvloer namelijk met de jaren toe. Bij vrouwen werkt het precies andersom.

Die pieken namelijk al in hun tienerjaren. Het dansvermogen van vrouwen neemt af naarmate ze ouder worden, net als hun zelfvertrouwen als de voetjes van de vloer gaan. Het onderzoek werd niet door zomaar een geleerde uitgevoerd. De Britse Dr. Lovatt is namelijk professioneel danser geweest en verdient nu zijn brood als psycholoog. Hij publiceerde de uitkomst van het onderzoek onder 14.000 mannen en vrouwen in het wetenschappelijke tijdschrift 'Personality and Individual Differences.'

Naast de link tussen zelfvertrouwen op de dansvloer en leeftijd, keek Dr. Lovatt ook naar de specifieke bewegingen die mensen maken. Mannen in de dertig en veertig blijken er hele overdreven, ongecoördineerde dansmoves op na te houden. Dit komt volgens de wetenschapper doordat mannen van die leeftijd op deze manier jonge, vruchtbare vrouwen proberen aan te trekken. Dus schaam je niet als je wat ongecontroleerd beweegt in de discotheek; het heeft een evolutionaire reden!

Mocht je die smoes niet willen gebruiken heeft Dr. Lovatt nog een goede tip voor de matige dansers onder ons: 'Probeer niet als John Travolta te dansen. Blijf gewoon lekker jezelf!' Over clichés gesproken.

Afbeelding: Flickr, gebruiker Nuno Duarte

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021