Excite

Kalknagels: hoe te voorkomen en te behandelen?

Kalknagels komen zowel voor aan je tenen als aan je vingers. Kalknagel herken je aan hun witte vlekjes. Later kleuren ze bruin en brokkelen af. Je teennagel kan zelfs los komen van het nagelbed en uitvallen. Een kalknagel is onschuldig, maar kan erg pijnlijk zijn en misvormingen veroorzaken.

Kalknagels gevolg van schimmelinfectie

Een kalknagel is bijna altijd het gevolg van een schimmelinfectie, die zich onder je nagel bevindt. Je bent niet zomaar verlost van een kalknagel. Genezing kan tot meer dan een jaar aanslepen. Hoe meer behandelingsmethoden je combineert, hoe vlugger het resultaat merkbaar is.

Hoe kun je kalknagels voorkomen?

Iets of iemand kan je huid infecteren met schimmelsporen. Wees voorzichtig en zwem nooit met kalknagels en schimmels. Voorkom kalknagels door een goede weerstand op te bouwen met een gezonde, gevarieerde en evenwichtige voeding. Andere voorzorgsmaatregelen:

  • Gebruik zo weinig mogelijk zeep, dat tast de beschermlaag van je huid aan.
  • Draag slippers in openbare douches.
  • Verander dagelijks van sokken, die zijn gewassen op minstens zestig graden.
  • Gebruik nooit schoenen of kousen uit kunststof.

Geneesmiddelen tasten lever aan

Kon je een schimmelinfectie niet voorkomen, hoe kan je dan kalknagels behandelen? Gebruik liefst geen geneesmiddelen, die kunnen je lever aantasten en doden de goede bacteriën in je lichaam. Maak je kalknagel dunner en gladder met vijlen of door te frezen. Je kan gemakkelijk zelf of door de pedicure laten doen. Dagelijks je voeten of handen baden in appelazijn doet wonderen. Kalknagels behandel je met tincturen. Combineer er zoveel mogelijk voor een maximum resultaat. Ben je na een jaar nog niet van je kalknagel verlost, dan zijn geneesmiddelen onvermijdelijk.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020