Excite

Een kapsel voor fijn haar

Er zijn verschillende kapsels voor verschillende haartypen. In dit artikel een kapsel voor fijn haar. Hoe kun je dat het beste dragen en welk soort kapsel is hier geschikt voor?

Niet elk kapsel is geschikt voor elk soort haar. Ben je gezegend met fijn haar, dan kun je niet elk kapsel hebben.

Welke kapsels zijn er voor dun en fijn haar?

Bij dun en fijn haar kunnen laagjeskapsels zoals uitgerafelde kapsels erg goed. Deze kapsels laten het lijken alsof er veel meer haar is dan er is. Wanneer je dun en fijn haar hebt, wil je meestal dat het lijkt alsof je meer volume hebt in je haar. De onderste haren mogen hierbij niet al te veel uitgedund worden, omdat het haar niet genoeg structuur heeft. Het beste kapsel voor fijn haar is de bob op kinlengte. Deze bob kan het beste met zijdelingse scheiding of nonchalante, piekerig geknipte pony. Dit kapsel wordt ook wel een pagekopje genoemd. Het haar lijkt helemaal vol als de uiteinden stomp geknipt worden. Bij dit kapsel wordt het haar uitgedund, maar niet te veel. Bovendien hoeft dit kapsel niet alleen braaf te zijn, het kan ook sportief of ondeugend. De uiteindes kunnen bijvoorbeeld naar buiten gedraaid worden met haarproducten. De verschillende haardrachten van dit kapsel kunnen gerealiseerd worden met de meeste haarproducten, maar wax is ideaal.

Bijhouden

Bij fijn haar zal het kapsel om de 3 of 4 weken bij moeten worden geknipt. Hierbij behoud je het mooiste resultaat.  Haarpunten kunnen op die manier niet splijten en blijven gesloten.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021