Excite

Kate Moss aan de slag als kunsthandelaar

Supermodel Kate Moss laat weer eens van zich horen. Het model, dat al jarenlang een van de meest succesvolle topmodellen ter wereld is, duikt ditmaal in de wereld van de kunst. Moss is de muze van veel kunstenaars wereldwijd, en gaat nu zelf aan de slag als kunsthandelaar.

Volgende week vindt de Miami Art Fair plaats. Kate Moss selecteerde speciaal voor die gelegenheid elf favoriete portretten uit verschillende periodes van haar carrière, en maakte daarmee met James Danziger dertig exclusieve portfolio’s. Die zullen verkocht worden tijdens de kunstbeurs.

De foto’s zijn gemaakt door grote namen uit de fotografie, zoals Mario Testino, Juergen Teller en David Sims. Ze bieden een overzicht van de veelbewogen carrière van het Britse model, vanaf het moment dat Moss het gezicht was van Calvin Klein Obsession, in 1993.

Aan de New York Times liet Moss weten dat de zwart-wit foto die haar ex-geliefde Mario Sorrenti van haar maakte, en waarop zij topless staat afgebeeld, haar persoonlijke favoriet is.

Toen het model 10 jaar geleden deelnam aan een kunstproject van de Britse Vogue, leerde ze veel kunstenaars kennen. Sindsdien heeft ze altijd veel contacten gehad in de kunstwereld.

Door de jaren heen werd Moss regelmatig gevraagd om mee te doen aan kunstprojecten. Ze poseerde onder andere naakt en zwanger voor Lucien Freud, en als een sfinx voor Marc Quinn.

Afbeelding: Flickr, user courtneyBolton

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021